[photogallery/photo00015541/real_p.htm]

 

 

Atunci cand decideti sa plecati la cumparaturi trebuie sa stiti neaparat lungimea garnisei.
Daca doriti ca draperia sau perdeaua dvs. sa aiba un aspect bogat veti opta pentru  ca draperia cumparata trebuie sa fie de trei ori mai lunga decat garnisa. 
Pentru un aspect mai relaxat trebuie sa aiba cel putin  ca lungimea draperiei va fi de 2,5 ori mai lunga decat garnisa. Minimum acceptat poate fi doar 1/2

Alege un aspect plăcut

Cel mai important pas este spontaneitatea. Alege acea perdea care te atrage din prima secundă, care te face să zâmbeşti şi care crezi că ar aduce parfum casei tale.

Poate fi ceva foarte colorat, avangardist sau retro, însă trebuie să scrie pe ea optimism.

Optează pentru culori vesele

Perdeaua poate completa aspectul camerei, îl poate înveseli sau echilibra. Cel mai bun designer eşti tu, de asemenea tot tu va trebui să te simţi confortabil cu alegerea făcută.

 Într-o cameră în nuanţe de gri şi maro pastelate, o perdea de culoare închisă poate fi foarte potrivită, deoarece reface echilibrul şi creează un contrast ideal pentru a pune în valoare restul accesoriilor.

 Încearcă o perdea scurtă şi colorată pentru o bucătărie simplă şi aerisită. Alătură o vază cu flori de sezon şi toată lumea va sesiza schimbarea.

Lungimea şi volumul

 Un material voporos va prinde volum prin încreţire sau prin prindere. Alege această variantă doar dacă dispui de un spaţiu suficient de larg şi de accesibil.

 Pentru o încăpere modestă, în care perdeaua nu deţine spaţiul de desfăşurare meritat, alege un material neutru şi accesibil pentru a îmbina utilul cu plăcutul.

 Înainte de achiziţionarea materialului, măsoară cu atenţie spaţiul.

Deoarece vara este sezonul geamurilor deschise, ar fi bine să alegi o perdea din mai multe bucăţi, pentru a putea îndepărta cu uşurinţă secţiunea din aria de deschidere a ferestrei.

Dacă ţii flori pe pervaz, atunci încearcă o variantă de lungime medie, care să nu acopere ghivecele. Obstacolele îi vor schimba forma şi vor da un aspect neîngrijit întregii camere.

Perdelele lungi sunt indicate pentru uşi sau pereţi de sticlă. Dacă totuşi alegi să achiziţionezi un set pentru sufragerie, este bine să ai în vedere varianta prinderii laterale.

Vei obţine un aspect uşor romantic şi în acelaşi timp vei lăsa suficient spaţiu luminii să pătrundă în încăpere.

Asortează galeria cu perdeaua

Un procent foarte mare din aspectul perdelei, respectiv al întregii camere este dat de modul în care este aranjată pe galerie sau corniză, precum şi de materialul şi modelul acesteia.

De exemplu, nu este recomandat să alături o galerie în stil medieval cu o perdeluţă în stil country. Încearcă să găseşti proporţia ideală şi între culori.

În cazul unei perdele în nuanţe de vişiniu, o galerie neagră ar fi potrivită, în vreme ce o draperie galbenă sau bej ar sta de minune pe o galerie cafeniu închis.

Cumpără seturi cu un buget redus

 Preţurile pornesc de la 10 lei/m şi pot depăşi lejer 100 lei/m. Dacă vrei să scapi de griji, atunci alege seturi finisate, gata să le pui la geam când ajungi acasă.

 E foarte important să ai în vedere modelul aplicat pe perdea, lăţimea galeriei şi lăţimea materialului cumpărat.